Fursuit Táncverseny

Fáradságot nem kímélve gyakorolnak a versenyzők, hogy megmérettethessék a tánctudásukat a Furdance Budapest táncversenyén. Minden előadást zsűri fog értékelni, figyelembe véve a versenyzők stílusát, kreativitását és teljesítményüket.

Szeretnénk megkönnyíteni a felkészülést, ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat a táncversennyel kapcsolatban.

Készült PGtheDragon munkájának felhasználásával. – © 2023 Furdance Budapest – CC BY-NC-ND 4.0

Kérdések és válaszok

Milyen fursuitra van szükségem?

Ahhoz, hogy részt vehess a táncversenyen, legalább egy mini partial fursuitra van szükséged. A mini partial fursuit egy fejből, két mancsból és legalább egy farokból áll (amennyiben a karakternek van).
Színpadi produkció révén arra szeretnénk kérni, hogy ehhez megfelelően öltözz fel. Például ha a fursuitodnak nincs lábrésze, akkor hosszú nadrágot vegyél fel.

Milyen zenét választhatok a tánc előadáshoz?

Nincs megszabott zenei műfaj, de javasoljuk, hogy olyan számot válassz, amelyre könnyedén koreográfiát tudsz készíteni és gyakorolni.

Milyen hosszú zeneszámot válasszak?

A kiválasztott zeneszámnak legalább 1 percesnek kell lennie, de nem ajánlott, hogy hosszabb legyen 3 percnél.

Meddig jelentkezhetek?

Minél előbb, de legkésőbb Augusztus 1-ig küldd be a kiválasztott zeneszámot, hogy mi is fel tudjunk készülni az előadásodra.

Nem találok megfelelő verziót a zeneszámból. Mit tehetek?

Ha szeretnél módosítást végezni a zeneszámon, például kivágni az intro-t, outro-t, vagy egy picit rövidítenél rajta, vedd fel velünk a kapcsolatot. Telegramon itt tudsz egyeztetni és segítséget kérni.

Használhatok jelmezeket és kellékeket is?

Természetesen. Csak arra kérünk, hogy legyél óvatos és körültekintő a jelmezek és kellékek használatakor, és tartsd szem előtt a házirendet.

Jelentkezhetünk párosban is?

Igen, lehet párosban vagy többen is táncolni egy előadásban. Azonban ebben az esetben is egy előadónak számítotok, tehát nemcsak a pontszámon, hanem a díjazáson is osztoznotok kell, ha nyertek.

Melyik nap lesz a táncverseny?

A táncverseny előre láthatólag vasárnap délután kerül megrendezésre. A pontos időpontról az esemény közeledtével tudunk tájékoztatást adni.

Kedvet kaptál a Táncversenyhez? Jelentkezz!