Fursuit Walk

Egy séta a városban

A Fursuit Walk hagyományosan szerves része a Furdance Budapest által szervezett eseményeknek, amelyeken a résztvevők, beleértve a fursuiteseket vagy éppen fursuit nélküli furry rajongókat, találkoznak és együtt sétálnak a városban.

Fursuit walk – Készítette: Makron. – © 2023 Makron – CC BY-NC-ND 4.0

Ez kiváló lehetőség a furry közösség tagjainak a találkozásra, és nem csak egymás közötti, hanem a járókelőkkel való interakcióra is. A walk közterületen kerül megrendezésre, amelyen regisztráció vagy jelentkezés nélkül is bárki részt vehet vagy csatlakozhat.

A részvétel hiába nem igényel regisztrációt, ettől függetlenül a sétához csatlakozó résztvevőkre a szabályaink és irányelveink ugyanúgy érvényesek.


Kik azok a furryk?

A Furry egy művészet centrikus rajongói közösség, melyet az antropomorf karakterek iránti közös szenvedély hozott létre. Ezt a sokszínű közösséget rajongók, művészek, írók, gamerek, szerepjátékosok, lényegében bármilyen érdeklődési körből érkező tagok alkotják.

A legtöbbjükben az a közös, hogy egy saját, egyedi antropomorfizált karaktert alkotnak, amely az avatarjukként funkcionál a közösségben, melyet fursona-nak hívnak. Rajongói közösség lévén, a Furry közösséghez tartozásnak nincsenek igazán feltételei és kritériumai, így alapvetően laza, sok kicsi egymástól független csoportból áll.


Kik azok a Fursuiterek?

A fursuit egy egyedi, kézzel készített antropomorf jelmez, melyet a fursuiter visel. A fursuitot és a fursuitert az különbözteti meg a cosplay-től és a kabaláktól, hogy minden esetben a viselője saját fursonáját vagy valamely egyedi karakterét ábrázolja és kelti életre.

Mivel a fursuiterek a leglátványosabb képviselői a furry közösségnek, gyakran tévesen kizárólag velük azonosítják a furry közösséget.


Hogyan lépjek kapcsolatba egy fursuiterrel a walk során?

Fontos tudnod, hogy a jelmezben a fursuiter látása és hallása erősen korlátozott lehet, tehát előbb integess neki, és próbáld felhívni magadra a figyelmét. A legtöbben szívesen fényképezkednek, de próbáld ne túl sokáig feltartani őket.

A fursuiterrel történő interakció során ügyelj a jelmez épségére és tisztaságára! Ne rángasd, ne tépd, legyél vele nagyon óvatos és körültekintő. Mielőtt egy fursuiter jelmezéhez hozzá érnél, mindenképpen kérdezd meg a viselőjét.


A Suitwalk útvonala

A Fursuit Walk pontos útvonalát csak az esemény közeledtével tudjuk közzétenni, amikor az illetékes hatóságok már engedélyezték és kijelölték számunkra az útvonalat. Ha szeretnél részt venni a sétán, kövesd figyelemmel az oldalunkat. Az esemény közeledtével a találkozási pontokat és az útvonalat közzé fogjuk tenni.


Kérdések és válaszok

Fursuit nélkül is elmehetek?

Igen, mindenkit örömmel látunk a sétán, aki csatlakozni szeretne hozzánk.

Mikor lesz a walk?

Előreláthatólag a szombati napon lesz a walk, de fontos tudnod, hogy ez még változhat. Ha részt szeretnél venni a programban, mindenképpen figyeld az oldalunkat a frissítésekért és további információkért.

Kik vehetik igénybe a Fursuiter Buszt?

A Furdance Budapest főhelyszíne és a Fursuit Walk találkozó pontjai között közlekedő Fursuiter Buszra csak azok a fursuiterek szállhatnak fel, akik rendelkeznek érvényes belépővel, regisztrálták magukat fursuiterként, és előre jelezték részvételi szándékukat. Ha nincs érvényes belépőd, nem jelezted előre az igényedet, nem vagy fursuiter, vagy éppen nincs nálad a fursuitod, akkor sajnos nem tudunk helyet biztosítani számodra.

Hogyan tudok a fursuitereknek segíteni?

Rengeteg mód van arra, hogy segítséget nyújts a fursuiteseknek a séta alatt. Például, megbeszélheted egy barátoddal, hogy spottolni fogod. Ez azt jelenti, hogy közel maradsz hozzá, és figyelmezteted az esetleges akadályokra, és segítesz neki kommunikálni a környezetével.
A segítők végig kísérik a Fursuit walk útvonalát, és ügyelnek arra, hogy minden résztvevő számára konfortos legyen a séta.
Ha komolyabb segítségre gondoltál, örömmel fogadunk hivatalos segítőként a Fursuit Walkon, hogy együtt biztosíthassuk minden résztvevő számára a kényelmes és biztonságos körülményeket.
Ugrás a Kapcsolatfelvétel oldalra.

Hogyan kérjek segítséget fursuiterként?

Amikor segítségre van szükséged, a legegyszerűbb módszer a kézjelek használata. Ahhoz, hogy felhívd a segítők figyelmét, emeld fel az egyik kezedet, a másikkal pedig mutasd meg, miben tudnak segíteni neked.
Az alábbi videóban megismerheted a kézjeleket: https://www.youtube.com/watch?v=FMIXLED6LL0