Házirend

A házirend vonatkozik minden résztvevőre, aki a rendezvényen részt vesz. A házirend be nem tartása figyelmeztetéssel, ismétlődő vagy súlyosabb megszegése esetén a rendezvényről való eltávolításán túl a rendezvényről való kitiltását is eredményezheti.

Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációkor elfogadott házirendet figyelmesen olvassátok el, és tartsátok be!

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

A találkozó során a szervezők mindent megtesznek, hogy a résztvevők számára biztonságos környezetet alakítsanak ki, azonban a résztvevők felelőtlen magatartásáért és tetteiért semmilyen szinten nem vállalnak felelősséget.
Vigyázzatok egymás testi, illetve a helyszín és a technikai felszerelés épségére, valamint vigyázzatok a fursuitokra, azokban ne tegyetek kárt, és ne szennyezzétek be.
Kérjük, viselkedj tisztelettudóan más résztvevőkkel és a személyzettel szemben, ne okozz botrányt. Ne okozz botrányt, és vita esetén ne engedd tetlegességig fajulni az ügyet. A szervezők, ha szükséges beavatkozhatnak, de nem fognak bírót és/vagy testőrt játszani. Súlyos, vagy „visszaeső” helyzetekben a szervezők fenntartják a hatóságok bevonásának lehetőségét.

ÖLTÖZKÖDÉS, VISELKEDÉS

A szuggesztív és felnőtteknek szóló témák, tartalmak, öltözékek, kiegészítők és viselkedés, valamint latex vagy közösülésre alkalmas jelmezek nem megengedettek. Különösen a suitwalkon kerüld a furry szubkultúrával nem összeegyeztethető viseletet, kiegészítőket.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy előzetes egyeztetés után bizonyos jelmezeket és kellékek viselésében engedélyt adjanak a résztvevőknek.

ALKOHOL

Az alkoholfogyasztás alsó korhatára a betöltött 18. életév. A Furdance Budapest során a találkozó nyilvános és zártkörű eseményeinél a szervezők elvárják a mértékletességet.

DOHÁNYÁRUK

A dohányáruk fogyasztásának alsó korhatára a betöltött 18. életév. A legtöbb helyen ez szigorúan van szabályozva, így vendéglátóhelyeken, közintézményekben és a közterületek egyes részein tilos a dohányzás és csak erre kijelölt helyen szabad rágyújtani. Az elektromos cigaretta is dohányterméknek számít!

NARKOTIKUMOK

Minden narkotikum – beleértve a marihuánát is – illegális, és már kis mennyiségű fogyasztásuk és/vagy birtoklásuk akár letöltendő szabadságvesztéssel büntethető. A Furdance Budapest során bárminemű tiltott szer birtoklása vagy fogyasztása szigorúan tilos!

FEGYVEREK ÉS REPLIKÁK

Az éles lőfegyverek tartása és viselése szigorúan korlátozott. A gáz-, riasztó- és gumilövedékes fegyverek és egyéb pirotechnikai eszközök kevésbé vannak szabályozva, a viselésük viszont engedélyhez kötött. A fegyvernek látszó tárgyak (például airsoft fegyverek) a jogi szürkezónába tartoznak. Ezenfelül a 8 cm pengehosszúság feletti kések, tőrök stb. különösen veszélyes eszközöknek minősülnek, és ezeket a rendőrség elkobozhatja. A Furdance Budapest szervezői arra kérik a résztvevőket, hogy ilyen eszközöket ne hozzanak magukkal!

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

A felhasználási feltételek a furdance.hu weboldalra látogató felhasználók által önkéntesen megosztott adatokra vonatkoznak.

ADATKEZELÉS

A Furdance Budapest részéről Batiz Zoltán.

ADATTÁROLÁS

A megadott adatok a furdance.hu tárhely szolgáltatójánál kerülnek tárolásra: Mikrovps

AZ ADATKEZELÉS ÉS TÁROLÁS ALAPJA ÉS SZABÁLYAI

Az adatkezelés jogalapja a látogató/felhasználó önkéntes hozzájárulása (2011. évi CXII. törvény 5. § (1) a)-nak megfelelően).
A látogató/felhasználó által önkéntesen megosztott személyes adatok a mindenkor hatályban lévő magyar és Európai Uniós jogszabályoknak megfelelően vannak kezelve és tárolva.
A látogató/felhasználó által önkéntesen megosztott személyes adatok pénzbeli vagy egyéb haszonszerzésre nem kerülnek felhasználásra.
A látogató/felhasználó által önkéntesen megosztott személyes adatok harmadik félnek nem kerülnek átadásra.

A látogató/felhasználó beleegyezik, hogy az általa önkéntesen megosztott személyes adatok közül a nemzetisége megjelenhet (a furry neve, faja és beállított avatar képe mellett) a furdance.hu résztvevőket felsoroló menüpontja alatt.
A látogató/felhasználó bármikor tájékoztatást kérhet a vele kapcsolatban tárolt és kezelt személyes adatokról, kérheti azok megváltoztatását, pontosítását, illetve törlését. A kérelmet a közreműködők menüpont alatt megjelölt megfelelő személyek valamely elérhetőségére kell küldeni. Törlési kérelem esetén a kezelt adatok 5 munkanapon belül törlésre kerülnek.
A felhasználók azonosítása az általuk megadott e-mail cím, illetve Facebook fiók alapján történik.

AZ ADATKEZELÉS ÉS TÁROLÁS CÉLJAI

A Furdance Budapest furry találkozó résztvevőinek azonosítása.

FÉNYKÉPEZŐGÉPEK ÉS KAMERÁK

Figyelem, A rendezvényen audiovizuális lézerberendezés fog üzemelni!
Fontos tudni, hogy a fényképezőgépek, kamerák és a telefonok optikái sokkal érzékenyebbek mint akár az emberi szem. Ezért úgy, mint minden hasonló rendezvényen fontos tudni: ha 8-10 méteren belül közvetlenül éri a lézerfény az optikát, akkor az optikai szenzor túlterhelődését eredményezheti, ami meghibásodásához vezethet.
Ezért kérjük, hogy a rendezvényen kimondottan kerüljétek ezen eszközök közvetlenül a fénybe való beletartását, mert azok esetleges károsodásért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

SUITLOUNGE (FURSUIT ÖLTÖZŐ)

A rendezvény ideje alatt a suitlounge kizárólag a regisztrált fursuitereknek van fenntartva, hogy a rendezvény közben bármikor át tudjanak öltözni, illetve a suitjukat az összes hozzávaló kellékkel együtt biztonságba tudják helyezni ott.
A suitloungeba csak a fursuiterek és a szervezők tartózkodhatnak. A képek és videófelvételek készítése tilos!

PARTI KELLÉKEK

A rendezvényre elhozott, illetve a szervezők által biztosított parti kellékeket (mint például világító rudak, stb.) csak rendeltetés szerűen használd. Ne szedd szét, illetve annak esetleges veszélyes és szennyező tartalmát ne locsold szét.
Ezekkel a tárgyakkal ne tegyél kárt mások egészségében, és ne szennyezd be mások ruházatát, fursuitját, a helyszín bútorzatát, vagy rendezvény technikai eszközeit.

HIGIÉNIAI SZABÁLYOK

Kérünk mindenkit, hogy az általános higiéniai szabályokat tartsátok be. Egymás egészségének megőrzése a járványhelyzet idején különösen fontos szerepet játszik. A gyakori és alapos kézmosás, és az egyszer használatos zsebkendőbe való tüsszentés vagy köhögés kulcsfontosságú a betegség megelőzésében. A tömegközelekedés használata során a járványhelyzetre való tekintettel tartsátok be az aktuális járványügyi előírásokat. Ezért ne feledkezzetek meg az arc eltakarását szolgáló maszkról vagy kendőről. Amennyiben külső helyszínek biztosítanak kézfertőtlenítő berendezést, akkor azt használjátok.
A Furdance Budapest szervezői a rendezvény fő helyszínén a kézmosást, illetve a kézfertőtlenítést biztosítani fogják. A rendezvényen csak láz nélküli egészséges embert tartózkodhat. Ha betegnek érzed magad, akkor kérjük maradj otthon.