Támogassuk együtt a Rókales Alapítványt!

2024.05.12 05:00 CEST

Borzi, a Rókales egyik lakója víz hőfok ellenőrzést tart. – Készült Rókales Alapítvány munkájának felhasználásával. – © 2023 – CC BY-NC-ND 4.0

Úgy éreztük, hogy mind a közösség mind pedig a rendezvény készen áll arra, hogy meghonosítsunk egy olyan hagyományt, amely egyidős a furry szubkultúrával. Az idei évben különleges lehetőségünk nyílik arra, hogy egy nemes ügyet támogassunk: a Rókales Alapítvány küldetését.

Kurunczi Norbert elhivatottsága és a rókák iránti szeretete hívta életre az alapítványt, amely 2022. júliusától működik Balatonőszödön. Az alapítvány munkatársai és önkéntesei egyedülálló módon, nagy területen, harmóniában a természettel segítik és rehabilitálják a sérült, beteg, meglőtt, kotorékmentett rókákat.

Több előítélet és fals információ él a rókákról a köztudatban, veszettséggel, életmódjukkal kapcsolatban, éppen ezért a másik fontos céljuk az emberek edukálása. Sokan haszontalan és kártékony állatoknak tartják őket, holott a természetben igenis megvan a helyük és mivel étrendjük legnagyobb részét rágcsálók teszik ki, az emberek számára is hasznos munkát végeznek.

A cikk további részében arra koncentrálunk, hogy milyen változást hoz a jótékonykodás a rendezvény életébe.

A rendezvény során lehetőséged lesz adományozni a kihelyezett lezárt perselyekbe. Ezeket a helyszínek központi pontjain találod majd, mint például a regisztrációs pult, a büfé és a ConShop.

Rendhagyó módon, idén a ConShop-ban az apróságok értékestése helyett szintén adománygyűjtés fog zajlani. Például a kitűzőkből, vagy a nyakpántokból befolyó összeget a Furdance Budapest a Rókales Alapítványnak fogja ajándékozni.

Néhány program házigazdája is fontosnak érezte az ügy támogatását, éppen ezért a korábban megszokott és meghirdetettekhez képest az alábbi módon módosultak a programok:

  • Art Show és Aukció: A művészeknek lehetőségük van részben vagy egészben felajánlani az aukció által befolyt összeget az alapítványnak. Azok a kiállítási tárgyak, melyek jótékonysági céllal kerülnek kalapács alá, külön jelzést kapnak a kiállítás ideje alatt.
  • Quiz Show: A program házigazdája minden játékos nyereményével értékben megegyező összeget ajánl fel adományként az alapítványnak. Mind ezt úgy, hogy idén a játékosok kétszer annyi pontot szereznek a helyes megfejtésekért.
  • Fursuit Activity: A játék házigazdája minden sikeres feladvány megoldása után 1000 forintot ajánl fel adományként a Rókales Alapítványnak. Emellett elkötelezte magát amellett, hogy a megszokott időkeret helyett, még több feladvánnyal, akár 75-80 percig is kitartson a játék, amennyiben elegendő fursuiter jelentkezik a programra.

Külső hivatkozások

Látogasd meg a Rókales Alapítvány weboldalát!