Fursuit Walk

2024.08.12 00:26 CEST

Fursuit walk 2021: Csoport kép – Készítette: Marty. – © 2021 Marty & Furdance Budapest – CC BY-NC-ND 4.0

Örömmel jelentjük be, hogy megkaptuk az engedélyt az idei Fursuit Walk útvonalára! Ha részt szeretnél venni ezen a programon, olvasd el figyelmesen az alábbi információkat! Arról, hogy mi a Fursuit Walk, kik azok a furryk, vagy épp kik a fursuiterek, a Fursuit Walk oldalon találhatsz egy rövid leírást. Ugrás a leírásra!

Pénteki előkészületek

Ha fursuiterként szeretnél részt venni a Fursuit Walkon, és már péntek este a városban leszel, érdemes előre ellátogatnod a Csokonai Kultúrális Központba. Itt elvégezheted a helyszíni regisztrációt, és akár ott is hagyhatod a fursuitodat estére. Így elkerülheted a szombat reggeli sorban állást, mivel érvényes karszalaggal már nem kell újra regisztrálnod a helyszínen.

Pénteken, 2024. augusztus 16-án 17:00 órától lehet belépni a helyszín egyes területeire.

Az útvonal részletei

Szombaton 10 órától gyülekezünk a Szépművészeti Múzeum mellett, a Wünsch hídnál. A Fursuit Walk innen indul 11 órakor, és az állatkert felé veszi az irányt, majd tovább halad a Vajdahunyad vára felé. Terveink szerint áthaladunk a Vajdahunyad Várán, majd a Magyar Zene Házát megkerülve, a séta a Műcsarnok mögött ér véget.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a csatolt térkép és az időpontok csak tájékoztató jellegűek, és a walk során változhatnak. Ezért kérünk minden résztvevőt, hogy igyekezzen pontosan érkezni, és legkésőbb 10:50-re legyen a gyülekezőponton.

Fursuiter Transfer Busz

Idén is díjmentes buszjáratot biztosítunk a fursuiterek számára, akik rendelkeznek érvényes belépővel, és előzetesen jelezték igényüket a buszjáratra. Azok, akik nem jelezték előre igényüket, vagy nincs belépőjük, sajnos nem vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az első buszjárat 10:00-kor indul a Csokonai Kulturális Központból, és közvetlenül a Wünsch hídhoz, a gyülekezőhelyre szállítja a fursuitereket. A visszaút az Olaf Palme sétányról indul a séta végén, a Műcsarnok mellől.

Tömegközlekedési lehetőségek

A Furdance Budapest helyszíne, a Csokonai Kulturális Központ, körülbelül 30 percre található a Hősök terétől. A legegyszerűbben az M1-es metróval juthatsz el a Mexikói úti végállomásig, ahol átszállhatsz a 25-ös buszra. A busz közvetlenül a rendezvényközpont előtt áll meg, az Eötvös utca 74 vagy a Rädda Barnen utca megállónál.

Egészség és Biztonság

A nyári melegre való tekintettel idén több ellátmánnyal készülünk. A Fursuiterek vizet kérhetnek a mellényes önkéntesektől, akik szükség esetén hordozható ventilátorokkal is segítenek hűsölni.

A hosszú hétvége alatt a városban több nemzeti ünnephez kapcsolódó program is zajlik majd. Ezért kérünk minden résztvevőt, hogy pontosan kövesse az önkéntesek és szervezők utasításait, és ne maradjon le a csoporttól.

Fontos megjegyezni, hogy a kísérők szükség esetén – például ha túl sok a váratlan érdeklődő – kérhetik, hogy néhányan távolabbról kövessék a sétát az útvonal biztosítása érdekében. Kérünk, hogy ilyen esetben is tartsd be az önkéntesek utasításait.